Κώστας Καλαμπούκας

Ο Κώστας Καλαμπούκας είναι Head of Innovation Management and New Solutions Development στην Gruppo Maggioli – Greek Branch. 

Είναι διπλωματούχος Μηχανικός Παραγωγής και Διοίκησης (Πολυτεχνείο Χανίων, 1991-1996) με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (Πανεπιστήμιο Πειραιώς, 1998-2000).  

Έχει εργαστεί κυρίως στο χώρο της πληροφορικής σε διάφορες θέσεις: στην Intrasoft International ως Quality Engineer (2002-2003), στην SingularLogic ως σύμβουλος ERP στο module της παραγωγής και του CRM (2003-2004), στην SingularLogic ως Innovation Project Manager (2004-2020) και τέλος στην Gruppo Maggioli. 

Σε όλη την διαδρομή του ασχολήθηκε με την έρευνα, σχεδιασμό και υλοποίηση λύσεων πληροφορικής για “έξυπνα” εργοστάσια, εφοδιαστικές αλυσίδες και “έξυπνες” πόλεις. Αυτήν την περίοδο ασχολείται με εφαρμογές σε circular supply chains, και zero-waste manufacturing . 

Είναι επίσης υποψήφιος διδάκτορας του Πολυτεχνείου Κρήτης και ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας “In-Crete” για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας στην Κρήτη.