Θεόδωρος Πατραμάνης


O Θοδωρής Πατραμάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη και αποφοίτησε από το Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1999. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του υπηρέτησε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στις ειδικές δυνάμεις. Στη συνέχεια έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο του Harvard αποφοιτώντας από τις σχολές Government, Arts & Sciences και Graduate School of Design με τιτλους Masters in Government,  Financial Economics και Project Management. Παράλληλα αποφοίτησε με Master από το Technology and Policy πρόγραμμα του ΜΙΤ. 
Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών του εργάστηκε στο τμήμα επενδυτικής τραπεζικής της JP Morgan στη Νέα Υόρκη. Ύστερα από την παραμονή του στις Ηνωμένες Πολιτείες επέστρεψε το 2008 στην Ευρώπη, δουλεύοντας στην UniCredit Bank στο Μόναχο (Project Finance) ως το 2013 και μετέπειτα στο Λονδίνο στην Ernst & Young (Financial Advisory) και στη συνέχεια στην μπουτίκ επενδυτική τράπεζα DC Advisory (Mergers & Acquisitions). 
Λόγω εργασιακών υποχρεώσεων έχει εργαστεί και μείνει για μακριά χρονικά διαστήματα στην Κωνσταντινούπολη, Χονγκ Κονγκ και Ντουμπάι.
Παράλληλα με την εργασία του αποφοίτησε με Executive MBA απο το Πανεπιστήμιο του Cambridge στη Μεγάλη Βρετανία. 
Από το 2021 διαμένει στη Φρανκφούρτη όντας Διευθυντής στο τμήμα Εξαγορών & Συγχωνεύσεων της DC Advisory.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει προσφέρει τις χρηματοοικονομικές του υπηρεσίες (εξαγορές & συγχωνεύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, χρηματοδοτήσεις) σε διάφορους κλάδους της οικονομίας, έχοντας εξειδικευτεί στο χώρο των υποδομών όπως λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι, ενέργεια και δίκτυα.