Στέλιος Σαράντης

Ο Στέλιος Σαράντης αποφοίτησε απο τη σχολή ΜΠΔ του Πολυτεχνείου Κρήτης το 1996. Εχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης DEA απο το Ecole des Mines de Paris & Paris Dauphine σε Συστήματα Παραγωγής και Επιστημονικές Μεθόδους Διοίκησης. 
Εργάζεται από το 2000 ως σύμβουλος πληροφοριακών συστημάτων με χρήση του λογισμικού SAP στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Ξεκίνησε από την SAP Hellas και συνέχισε σε διάφορα διεθνή έργα σε εταιρίες και οργανισμούς σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη και την Ασία συμμετέχοντας σε πολυεθνικές ομάδες υλοποίησης άλλοτε ως ανεξάρτητος συνεργάτης, επικεφαλής ομάδας ή υπεύθυνος έργου. Εργάστηκε στην ΙΒΜ Ελλάδας και Μ.Βρετανίας, στον όμιλο FAMAR στην Ελλάδα και στην Ολλανδία, στον όμιλο Ahold Delhaize στο Βέλγιο, στην SAP M.Bρετανίας, στην KPS Γερμανίας.
Εχει συμμετάσχει σε έργα πληροφορικής σε διάφορους τομείς όπως Αυτοκινητοβιομηχανίες (Τrelleborg, Nissan, Citroen), Φαρμακευτικές (Famar, Bayer, Janssen Cilag), εταιρίες Τροφίμων (General Mills, Cadburry) , Οργανισμού Υγείας (Βιοιατρική), Κατασκευαστικές (ΑΓΕΤ, Μυτιληναίος), Εμπορικές (Procter and Gamble, Philip Morris Hellas), Ενέργειας (Endessa), Λιανικής (AB, ALDI DE, ALDI AT, ADLI US, Dansk Supermarkets). 
Tα παραπάνω έχουν συμβάλει στη διαμόρφωση γνώσεων και εμπειρίας σε θέματα μηχανογράφησης σε θέματα logistics (materials and warehouse management), σε ένα διεθνές περιβάλλον, πάντα σε συνδυασμό με τις γνώσεις και τα εφόδια σε θέματα βελτιστοποίησης ενός Μηχανικού Παραγωγής και Διοίκησης. 
Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος SAP σε θέματα Retail Logistics στην εταιρία συμβούλων CAP Gemini DE και ως ειδικός σύμβουλος σε θέματα Logistics για το πληροφοριακό σύστημα στον ΑΔΜΗΕ.
Παράλληλα παραδίδει σεμινάρια στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιομηχανικής Ερευνας και Τεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Πειραιά σε θέματα SAP.